tirsdag 1. mai 2012

Garn i lange baner

Da har det seg sånn at svigermor har flyttet, og da vi ryddet etter henne dukket det opp mange kilo med garn.
Heldig som jeg er fikk jeg dette, og her er mange morsomme garnmerker jeg husker fra min barndom.
Triplex, Bravo, Monty m.m. Regner med at garnet er minst 15-20 år gammelt, men det går vel neppe ut på dato.... En del har jeg strikket opp, det er kjole,vest og genser til Vårin, derav alt det rosa som ligger her på bloggen min:-)


Fine farger, og det meste garnet er i 100% ull. Her ligger bunt på bunt, mange kilo garn.
Skjønte fort at her trengs det hespetre, det er mye å nøste opp for hånd.
Har prøvd å få tak i brukt, vi reiser til Kreta om 3 uker så alt av penger som er til overs legges av til det.....
Var så heldig å få låne både hespetre og garnwinde hos Greta på Kilden (Altas flotteste garnbutikk med super service og Norges største garnvegg :-) )
Har holdt på med nøsting i hele dag.


Som å vandre i en lekebutikk spør du meg :-)
Alt garnet er nå nøstet opp, og så sender kjæresten bilde til meg fra vårt nye feriehus i Sverige- med bilde av- et gammelt hespetre :-) Det har han funnet i vårt "nye" hus fra 1917.

Jeg føler meg rik, men trenger litt tips til hva jeg skal strikke av alt dette garnet.

9 kommentarer:

 1. Tenk å arve alt dette fine garnet! En skatt spør du meg. Husker så godt Triplex fra yngre dager. Det var suverent til kofter og gensere og ble også brukt til å brodere med.

  Hva du skal strikke? Aner ikke, men før eller siden dukker nok ideene opp. God tur til Kreta!

  SvarSlett
 2. Ja Ingunn, dette er en utrolig flott skatt. Søker på Raverly etter egnede mønstre, noe dukker nok opp:-)

  SvarSlett
 3. Å så artig! Gammelt garn av god kvalitet. Triplexgarnet husker jeg veldig godt. Tror nesten alle strikkagensrene/koftene mine var strikket i det garnet. Godt du fikk tak i et hespetre -og godt vi kan kjøpe mesteparten av garnet i nøster nå for tiden:)

  SvarSlett
 4. Jeg hadde faktisk en koselig stund da jeg nøstet opp hespene, men er enig i at det er greit med ferdige nøster ;-) Ja, føler meg nesten retro med alle disse gamle merkene, heldigvis lar de seg kombinere med dagens garn slik at jeg får brukt det opp :-)Det meste var pinne 3,5, og veldig anvendelig. Gleder meg til å legge ut produktene etterhvert, det blir nok mye fint.

  SvarSlett
 5. kor merkelig, æ skreiv en kommentar igår kveld, men nu ser æ den e ikke her alikavel..:) men uansett, æ skreiv bare: noen som har det !!!;)

  SvarSlett
 6. Du la inn kommentar på et annet bilde i alle fall:-) å arve garn fra sin svigermor er flott, men ikke så verst å få strikkede plagg fra svigermødre heller:-) ja, det blir nok mye fint av alt dette garnet, litt synd det ikke var noe blått også. Jeg strikker og strikker, uten å se at det minsker så veldig. Luksusproblem.

  SvarSlett
 7. nei det e ganske fint det å , garn pluss ferdig laga antrekk ;)
  ja men æ kan kjøpe blått garn til dæ!:D hahaha neida æ tuller bare.

  ja det e luksus problem.

  SvarSlett
 8. Litt av en skatt du fant der! Bra det var ull og fine farger :)

  SvarSlett
 9. Det litt morsomme her er at litt av dette rosa garn allerede har blitt til nydelige små pulsvarmere hentet fra din blogg Felisi. Jeg er rett som det er inne og ser fordi du har en flott blogg som gir masse inspirasjon til meg :-)

  SvarSlett